Wimperextensions

Mascara en eyeliner zijn overbodig, uitgelopen mascara is verleden tijd. Bespaar ’s ochtends een hoop tijd en wordt wakker met prachtige wimpers.

Er zijn veel verschillende soorten wimperextensions, zo is er verschil in lengte, dikte en de krul van de extension. Daarnaast is er ook nog verschil in de techniek van het plaatsen van de extensions.

‘One by one’ techniek
Haartje voor haartje, een op een. Dat is wat de one by one techniek inhoudt, op één natuurlijk wimperhaartje wordt één extension geplaatst. Deze techniek creëert het meest natuurlijke resultaat, omdat er net zo veel extensions worden geplaatst als het aantal natuurlijke wimperhaartjes die je hebt.

‘Russian Volume’ techniek
Ook wel 2D-6D Volume genoemd. Bij deze techniek worden er op één natuurlijk wimperhaartje meerdere flinterdunne extensions geplaatst. Het aantal (flinterdunne) extensions die worden geplaatst op het natuurlijke haartje kan variëren van 2 tot 6 haartjes, hoe meer haartjes des te meer volume. Volume wimpers blijven over het algemeen langer zitten dan de one by one extensions, dit komt doordat de extensions erg dun zijn en hierdoor beter hechten aan de natuurlijke wimperhaartjes.

Hoelang blijven wimperextensions zitten?
De ‘levensduur’ van een natuurlijk wimperhaartje is ongeveer zes weken, dit betekent dat het haartje na 6 weken uitvalt en er een nieuw haartje terug groeit. Zodra een haartje uitvalt, valt de extension ook uit (deze zit namelijk vast geplakt aan het natuurlijke haartje). Gelukkige vallen de natuurlijke wimperhaartjes niet allemaal tegelijk uit en is het dus niet zo erg als er een haartje uitvalt. De laatste extensions zullen dus na zes weken uitvallen wanneer de extensions niet worden opgevuld. Wanneer je altijd mooie volle wimpers wilt hebben, kun je de extensions het beste om de twee a drie weken op laten vullen.